Klar Fisk & Skaldjurssoppa med röd pestorulle

10 p

 

750 g               Fisktärningar Lax, torsk & sej, Feldt´s art nr 9136

100 g               Skalade räkor   Feldts Fisk, art 2000

500 g               Strimlade rotfrukter

3 st                  Purjolök (det vita)

450 g               Skalade tomater på burk

4 msk              Tomatpuré

85 g                Fiskbuljong

3,50 l               Vatten

1-2 msk           Vitlök krossad

1 påse             Saffran

1 tsk                Timjan

Matolja

 

Fräs grönsaker och vitlök i matolja, tillsätt tomatpuré, tomater & saffran.

Slå på buljongen och låt koka i ca 15-20 min. Smaka av med salt, peppar, timjan

och ev lite pressad citron eller vitt vin.

Ångkoka fisktärningarna i ugn, lägg i dem tillsammans med räkorna. Räkorna får ej koka.

Servera med röd pestorulle i skivor och vitlökscrème.       

 

Röd pestorulle

                     

1 dl                 Soltorkade tomater

1-2 msk           Vitlök krossad

½ dl                Pinjenötter, rostade

1 dl                 Riven parmesan

1-2 msk           Tomatpuré

½-1 dl              Olivolja

                      Salt

                      Svartpeppar

5-6 st               Cerealia Unibake Tunnbröd

 

Mixa tomater, vitlök, nötter, tomatpuré och ost.

Späd med olivolja till önskad konsistens.

Bred ut peston på tunnbrödet och rulla ihop.

Lägg i plastfilm tills det skall serveras.

 

Vitlökscrème

 

2 dl                 majonnäs

3 dl                 Crème Frâiche

4 msk              Vitlök krossad

½ tsk               Vitpeppar, malen

                      ev. lite salt

 

Blanda alla ingredienser och smaksätt med salt.

Låt stå en stund för att mogna.

We Love Seafood

Välkommen!

Den webbläsare du använder stödjer inte tjänsterna på fisk. Därför rekommenderar vi dig starkt att uppgradera till en nyare version av Internet Explorer eller att du provar på någon av de andra nedanstående webbläsarna.
Microsoft Edge Google Chrome Mozilla Firefox Safari