10 st urvattnade sillfiléer, Feldts Fisk & Skaldjur, art 8111/8112
Lag
3 dl vatten
2 dl ättika 12%
4 msk socker
Garnityr
8 st hårdkokta ägg
1 dl finhackad purjolök
1 dl hackad dill
0,5 dl hackad gräslök
300 g smör
Lägg de urvattnade sillfiléerna i lagen i en timme.
Tag upp dem och skär dem i bitar och lägg i en ugnssäker form.
Strö över ägg och kryddgrönt och värm i ugnen, ca 3 min, 200ºC.
Bryn smöret nötbrunt.
Ta ut fatet ur ugnen och häll smöret över sillen.
Servera med skalpotatis och ett grovt bröd.
Lag
3 dl vatten
2 dl ättika 12%
4 msk socker
Garnityr
8 st hårdkokta ägg
1 dl finhackad purjolök
1 dl hackad dill
0,5 dl hackad gräslök
300 g smör
Lägg de urvattnade sillfiléerna i lagen i en timme.
Tag upp dem och skär dem i bitar och lägg i en ugnssäker form.
Strö över ägg och kryddgrönt och värm i ugnen, ca 3 min, 200ºC.
Bryn smöret nötbrunt.
Ta ut fatet ur ugnen och häll smöret över sillen.
Servera med skalpotatis och ett grovt bröd.
Välkommen!
Den webbläsare du använder stödjer inte tjänsterna på fisk. Därför rekommenderar vi dig starkt att uppgradera till en nyare version av Internet Explorer eller att du provar på någon av de andra nedanstående webbläsarna.