Räkfärserad bergtungafilé med klassisk hummersås


10 p
1,75 kg   Bergtungafilé (Feldt´s art nr 9112)
Räkfärs
300 g     skalade räkor (Feldt´s art 2000)
             salt
             vitpeppar
1 st        äggula
2-3 msk vispgrädde
             cayennepeppar
1,5 tsk   hummerfond, konc
1/2 msk potatismjöl
1 tsk      Madeira vin
             salt , peppar & cayennepeppar
Gör så här:
Mal eller mixa räkor till en slät färs, tillsätt resten av ingredienserna. Smaka av. Spritsa en sträng färs på varje fiskfilé och rulla ihop den. Lägg fisken i en smörad form och ångkoka fisken i 95º ånga till en innertemperatur på 55º.
1 l
1 dl     Mjöl
50 g    Smör
6 dl     Hummerfond
4 dl     vispgrädde
1,5 dl  Vitt vin
Koka ihop grädde, fond, vin och  ca 10-15 min, gör en bottenredning på smör och mjöl och slå på buljong & gräddblandningen. Låt koka 45 min. Smaka av med s o p.
Tillsätt 2 msk madeiravin och en klick vispad grädde strax innan servering.
Servera fisken med såsen, smörfräst röd paprika, fä champinjoner och räkor, ris eller ett smaksatt potatismos.

Hummersås

Gör så här:

We Love Seafood

Välkommen!

Den webbläsare du använder stödjer inte tjänsterna på fisk. Därför rekommenderar vi dig starkt att uppgradera till en nyare version av Internet Explorer eller att du provar på någon av de andra nedanstående webbläsarna.
Microsoft Edge Google Chrome Mozilla Firefox Safari